StartSäkrare i trafikenTylösandsseminariet

Tylösandsseminariet

Välkommen till det sextionde Tylösandsseminariet 30-31 augusti 2016

VARMT VÄLKOMMEN till Tylösandsseminariet där alla inflytelserika aktörer möts – lokalt, regionalt och globalt - från myndigheter, företag och det civila samhället. Det är det som gör Tylösandsseminariet till den bästa och viktigaste mötesplatsen för alla som jobbar för att uppnå Nollvisionen.

I år koncentrerar vi programmet till två heldagar istället för två halva dagar och en heldag. Men för att inte gå miste om en viktig middag med nätverkande så tjuvstartar vi med en mingelbuffé på måndagskvällen.
Konferensen startar kl. 10 på tisdag morgon och avslutas kl 16 på onsdag eftermiddag.
De som vill nätverka eller arrangera egna möten har då all möjlighet till det under måndagen.

Anmälan till Tylösandsseminariet 2016 (öppnas i ny flik)Årets tema är Nollvisionen - världens grej

Den svenska nollvisionen sprider sig över världen. FN har tagit fram en lista med globala hållbarhetsmål. Flera av dem berör trafiksäkerhet. Bland annat ska dödligheten i trafiken halveras. För att nå målen krävs att vi arbetar tillsammans lokalt, regionalt och globalt.

–Hur kan vi möta de krav som Global Goals ställer?
–Trafiksäkerhetens roll i hållbarheten?
–Vilka lösningar finns idag?
–Hänger indikatorerna med i utvecklingen?
–Vilka lösningar måste fram i morgon?

Globala utmaningar– Lokala lösningar
Kom till Tylösandsseminariet – möt och påverka framtiden.

Nollvisionen 2.0 är sedan 2014 års konferens ett begrepp som innebär att vi behöver nya verktyg för att bland annat minska antalet allvarligt skadade och för att bidra till ett mer hälsosamt transportsystem. För att bli framgångsrika behöver vi se de transportpolitiska målen om tillgänglighet, säkerhet och miljö och hälsa som en helhet som vilar på ett gemensamt ramverk istället för separata målbilder. Det handlar bland annat om hållbar stadsutveckling där livskvalitet är ett centralt begrepp med människors upplevelse av den goda staden i fokus, där helheten är en förutsättning. Nollvisionen 2.0 är trafiksäkerhetens bidrag till helheten.

Vi ska bygga in trafiksäkerheten, från början, i framtidens samhälle. Det gör vi genom att använda kunskap, forskning och beprövad erfarenhet om befintliga och innovativa trafiksäkerhetslösningar kombinerat med att lyssna in andra behov.

Du är varmt välkommen att bidra till bygget! Det börjar med ditt deltagande i Tylösandsseminariet 2016.

Röster från deltagare:

"Intressanta korta föreläsningar! Mycket bra upplägg!"

"Perfekt med temabaserade pass. Då kan man välja vad man vill vara med på utifrån sin yrkesroll."

"Vil specielt fremheve den gode møteledelsen og at det er en tydelig rød tråd gjennom programmet."

"Att träffa branschkollegor är seminariets stora behållning, men naturligtvis är det intressant att veta vilka frågor som är aktuella och vad som händer i branschen. Diskussionerna nu är annorlunda än för 7-8 år sedan."

"Fantastisk miljö, konferens kan vara tungt, men rast vid havet ger fantastisk återhämtning! Lyrisk!"

"Dette seminaret er utrolig bra og viktig. Lykke til videre!!!"

Få det senaste i Tylösandsseminariet

På Työsandsseminariet tar vi upp de mest aktuella ämnena och utmaningarna. Efter dessa dagar har du full koll på vad som händer på trafiksäkerhetsområdet. Ny kunskap, nya insikter och nytt driv!

Nätverka i Tylösand!

Tylösandsseminariet är en fantastiskt bra plats att nätverka på. Programmet är väl avvägt vad gäller pauser, föreläsningar och tid för din egen reflektion på en strandpromenad eller en stund i hotellets spa.

Följ seminariet på Facebook!
www.fb.com/tylosandsseminariet
Tylösandsseminariet erbjuder en attraktiv mötesplats för kunskapsinhämtning, erfarenhetsutbyte och dialog för alla inom trafiksäkerhetsområdet. Konferensen är ett nav som vidareutvecklar och formar svensk trafiksäkerhet genom att välkomna och samla alla aktörer, både företag, myndigheter och frivilligorganisationer.

Tylösandsseminariet arrangeras av MHF i samverkan med Bil Sweden, Folksam, MA - Rusfri trafikk og livsstil, MHF-Ungdom, Rikspolisstyrelsen, Statens Vegvesen (NO), STR Sveriges Trafikskolors Riksförbund, Sveriges Åkeriföretag, Trafikverket och Transportstyrelsen.

MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399