StartTidningenLäs tidningen

Motorföraren nr 8 2014

Huvudrubriker


Passat första VW att bli Årets Familjebil

Nya Passat Sportscombi blev Årets Familjebil. Av tio namnkunniga motorjournalister i Motorförarens jury röstade hälften för Volkswagens klassiker i ny skepnad. På andra plats med fyra röster hamnade Peugeot 308 SW.

Polisen hinner inte ta alla rattfyllerister

Fram till mitten av november har alkobommarna i Stockholms Frihamn stoppat 55 rattfyllerister. Det kunde ha varit fler om inte kontrollerna vid flera tillfällen avbrutits eftersom polisens rapportering tar för lång tid.
- Det är upprörande att vi tvingas släppa ut alkoholpåverkade bilförare i trafiken alldeles i onödan, säger MHF:s vd Arne Winerdal.

De säkrar skolskjutsar i Jönköping

I Jönköpings kommun ses skolskjutsarna som värdetransporter. För att säkerställa säkerheten i bussarna samverkar kommunen sedan 1998 med polisen, MHF och NTF. En viktig del i arbetet är en extra fordonsbesiktning på hösten där varje buss synas för att se att varje entreprenör följer de överenskomna reglerna.

Den enkla konsten att njuta av Lanzarote

Lanzarote är som gjord för natursköna bilfärder i makligt tempo. Gör en resa mellan lantgårdar längs de slingrande vägarna, och sök dig till de vilda delarna av den både karga och grönskande vulkanön.

Längdrekordhållaren

Storleken har betydelse. Det tycker i alla fall Ski-Doo som presenterar den längsta snöskotern hittills. Eller vad sägs om nya Summit X T3 174 med en matta på ofattbara 442 centimeter med 76 millimeter höga kammar.Läs hela numret (PDF)

Artiklar

MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399