StartTidningenLäs tidningen

Motorföraren nr 4 2016

Huvudrubriker


Folke om minnena från bilorienteringen
Jubileumsserien om MHF:s 90 år går vidare med bilorientering och Ungdomens Rattmästare. Folke Ringberg är en av de riktiga entusiasterna inom bilorienteringen. Tävlingsformen var populär bland MHF:arna.

Alkobommarna snart i hamn
MHF:s mobila alkobom visades upp på i regionerna Öst och Väst under april. Samtidigt kom ett positivt från regeringen. Trafikverket har fått i uppdrag av regeringen att förbereda införandet av anläggningar för automatisk nykterhetskontroll i tre till fem hamnar.

Så dödstalen i trafiken ner mer
Dödstalen på gator och vägar gick ner och gick ner och gick ner, men nedgången har planat ut de senaste åren, även om 2015 blev ett år med rekordfå döda i trafiken, 259 omkomna, elva färre än året innan. Nu laddar Trafikverket om med Nollvisionen 2.0.

Djurägare skyldiga att kunna transportregler
Det finns en hel del saker att tänka på vare sig du ska transportera en hund eller en häst. Mattias Gårdlund arbetar på Länsstyrelsen Skåne. Han kontrollerar transporter av allt från syrsor till elefanter i sitt jobb som djurskyddsinspektör.
Läs hela numret (PDF)

Artiklar

MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399