StartTidningenLäs tidningen

Motorföraren nr 5 2016

Huvudrubriker


Inga minns MHF:s barndom
MHF firar 90 år och det uppmärksammar Motorföraren med jubileumsreportage. En av MHF:s grundare var J L Olsson som blev den första förbundsordföranden. Dottern Inga Tobiasson har många MHF-minnen från sin barn- och ungdomstid. MHF:s tidigare förbundsordförande Elver Jonsson berättar om den framgångsrika 0,0-kampanjen.

Smadit har hamnat i vänteläge
När en rattfyllerist fastnat i en trafikkontroll är motivationen att söka behandling för sitt missbruk som starkast. Uppföljningen ska helst ske snabbt. Det är idén bakom Smadit. Men metoden saknar en samordnare på nationell nivå.

Tips för husbilsköpet
Försäljningen av husbilar går starkt. För många är dock drömmen om en ny husbil utom räckhåll - och då kan en begagnad vara ett alternativ. Motorföraren ger här några råd inför ett eventuellt köp.

Dåliga alkolmätare på väg ut
Kvaliteten på de alkomätare som säljs i Sverige har generellt sett blivit bättre de senaste åren. Många av lycksökarna har försvunnit från marknaden, men även om mätarna klarar den nuvarande standarden finns det områden att bevaka för MHF Test Lab.Läs hela numret (PDF)

Artiklar

MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399