StartTidningenLäs tidningen

Motorföraren nr 2 2018

Huvudrubriker


Var tredje mc-förare som omkom saknade körkort
Under 2017 dödades 35 motorcyklister i trafiken, det är en person färre jämfört med året innan. En stor andel av de som omkommer på mc kör utan körkort på stulen hoj, är påverkade av alkohol och droger samt kör mycket fortare än tillåten hastighet.

MHF granskar påföljderna för rattfylleribrott
I ett nytt projekt ska MHF undersöka hur påföljderna ser ut vid rattfylleribrott. Vilken påföljd som väljs vid grovt rattfylleri avgör om en dömd rattfyllerist får behandling eller inte.

Mycket att tänka på med elcykel
Den 1 februari infördes regeringens nya elfordonspremie. För dig som funderar på att köpa en elcykel är det viktigt att ta reda på vilken typ av fordon du har köpt, samt vilka körkortskrav och trafikregler som gäller.

Stora risker med ojämn vinterväghållning
Vinterväghållningen är en ständig källa till diskussion. Vi har följt några vägsträckor och intervjuat en rad chaufförer för att se hur man jobbar med halkbekämpningen, hur turerna går när det ska avgöras om det ska bli någon insats och varför det skiljer väldigt mycket på hur olika vägavsnitt behandlas. Resultatet är inte tillfredsställande när det gäller trafiksäkerheten.
Läs hela numret (PDF)

Artiklar

MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399