Årets nätverksträff med MADD, 20-21 november.

Du som är drabbad av rattfylleri inbjuds härmed till avkopplande, lärorika, trevliga och viktiga dagar den 20-21 november 2020, tillsammans med andra som är i liknande situation. Detta är en plats för dig att koppla av och skapa nya möten med människor i samma situation.

Nytt för i år är att vi inleder med ett offentligt seminarium om trafikens brottsoffer.

Nätverket MADD (mothers against drunk driving) arrangerar en nätverksträff enbart för rattfylleridrabbade. Vi är så många som delar liknande erfarenheter och sorg, spridda över landet. Många har uttryckt en önskan att träffas ”på riktigt” för att byta erfarenheter och tankar. Därför ordnar vi nu detta och hoppas att du vill komma till en träff som bara är för dig och dina nära och kära! Vi bjuder in viktiga föreläsare, och avsätter gott om tid till samtal och avkoppling .

Du är inbjuden om du:

– har förlorat en närstående på grund av rattfylleri
– har en närstående som blivit svårt skadad på grund av rattfylleri
– har blivit svårt skadad av rattfylleri

Subventionerat pris, endast 600 kr per person, för helpension.
Det subventionerade priset gäller för dig som är drabbad av rattfylleri. Vill du ta med någon som inte själv är drabbad så är denne också välkommen och betalar i så fall 2 000 kr för helpension.

Anmälan görs senast den 30 september

Plats: Hotel Hilton Stockholm Slussen, Guldgränd 8 Stockholm

Har du frågor eller funderingar kontakta Mats Sjöö på mats.sjoo@mhf.se eller ring till 076-548 97 17

OBS: Om du har problem med själva formuläret, går det bra att anmäla sig via mail till madd@mhf.se.

 

Världens största frivilligorganisation mot rattfylleri

 

MADD är världens största frivilligorganisation mot rattfylleri. MADD (Mothers Against Drunk Driving) startade i USA 1980 av en förtvivlad mamma som just mist sin trettonåriga dotter på grund av en rattfyllerist. Hon demonstrerade med plakat utanför Vita Huset i Washington.

Sedan 1980 har organisationen vuxit till mer än tre miljoner medlemmar. MHF tecknade redan 2003 ett samarbetsavtal med MADD, om det första MADD-näverket i Europa. Självklart är organisationen öppen för alla som vill engagera sig. Namnet till trots gäller det såklart inte bara mödrar. Varmt välkomna till oss!

Vi behöver din gåva

Vill du stödja MADDs arbete i Sverige, swisha via QR-koden här ovan eller skicka din gåva på 123 313 78 17.

MADD i Sverige

MADD Sweden ger dig som drabbats av rattfylleriets konsekvenser ett ansikte och en röst. MADD väcker starka känslor och engagerar hela samhället i kampen mot rattfylleriet. I Sverige dör varje år mellan 60 och 80 personer till följd av rattfylleri. Över 1 000 människor skadas av samma orsak. MADD:s erfarenhet och tydliga hållning hjälper både de som drabbats och de som arbetar förebyggande.

MADD arrangerar också regelbundna nätverksträffar för dig som drabbats av rattfylleri. Deltagarna är mycket nöjda med träffarna, där vi bland annat erbjuder en kombination av vila, samtal med andra i samma situation och utbildning.

MADD-foldrar

Vi har tagit fram bra material om människor som drabbats av rattfylleri. Läs foldrarna här, och om du vill beställa några för att dela ut, så går det fint att maila ditt önskemål till material@mhf.se.

Rick, 22 år, dödades i en bilkrasch där föraren körde rattfull

Jimmy skadades för livet när han körde MC på fyllan.

Min mamma blev påkörd av en rattfull förare och miste livet.

Byron, 7 år, blev påkörd av en rattfyllerist och var nära att dö.

Caroline, 22 år, miste livet i en snöskoterolycka, där föraren var rattfull.

Rickard, 17 år dödades i en trafikolycka där föraren körde rattfull.

Kontakta MADD

Mats Sjöö, verksamhets- och projektansvarig

”Är du själv drabbad eller har någon i din närhet som är drabbad av rattfylleri? Behöver du ha nån att prata med? Ring mig!”
mats.sjoo@mhf.se

08-555 765 67