Motorföraren

Om tidningen

MHF:s medlemstidning Motorföraren har varit en bred motortidning som testat och analyserat bilnyheter och biltillbehör. Tidningen har bevakat trafiksäkerhetsarbetet i Sverige med särskild inriktning på trafiknykterhet. Motorföraren har varit en viktig del av MHF:s opinionsarbete för att påverka makthavare och politiker om rattfylleri och trafiksäkerhet.  

Motorföraren har nu kommit ut med sitt sista nummer. Bakgrunden är kostnaderna för produktion av en medlemstidning i pappersform i kombination med minskat medlemsantal. Allt fler organisationer går över från utgivning av papperstidningar till att kommunicera i de digitala kanalerna.  

MHF finns redan idag i de digitala kanalerna och kommer att fortsätta kommunicera med både medlemmar och allmänheten digitalt samt bedriva opinionsbildning. MHF:s nya TV-program Trafikdax når ca 4,7 miljoner tittare i lokaltv-nätet. Programmet går också att se på MHF:s Youtube-kanal.  

På Facebook-sidan ”Jag vill inte förlora vänner och familj – kör inte full –” har MHF över 200 000 gilla-markeringar. I Facebook-gruppen MHF Internt kan medlemmar utbyta information och erfarenheter.  

Det kommer fortfarande finnas kvar papperstidningar inom MHF, även om det inte är Motorföraren. MHF:s sju regioner har sina respektive regiontidningar Ratta Ren och Trafiknyktert.nu. I de regionala tidningarna kommer det i varje nummer att publiceras aktuell MHF-information.

Motorföraren utges av:
MHF
Byängsgränd 8
120 40 Årsta
Telefon: 08-555 765 55

Adressändring:
Kundtjänst: 08-555 765 55 eller medlem@mhf.se

För annonsörer: Annonsinfo

Ansvarig utgivare och chefredaktör: Mikael Lindberg
Layout & produktion: ©thoms
Tryck: V-TAB Vimmerby
ISSN: 0463–6678

I det här numret

Nr 2 - 2022

Miljödäck – är de lika bra som ”vanliga”? Läs Motorförarens test av sommardäck för att få svaret. En rattfull lastbilschaufför körde ihjäl två personer i Hässleholm i november 2020. Mannen kringgick alkolåset genom att låta lastbilen vara i gång i 27 timmar. MHF Test Labs tekniska undersökning visar att det inte var något fel på alkolåset. Lastbilschauffören döms till fängelse i 4,5 år. MHF kommer att lägga ett särskilt fokus på drogerna i trafiken i en ny satsning. Projektet Droglyftet handlar om att öka kunskapen om ämnet både hos MHF:s medlemmar och hos allmänheten. Temat kommer att genomsyra MHF:s verksamhet och aktiviteter under året.

Bläddra i tidningen online
Läs tidningen som PDF (9.20 MB)
Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla