OM MADD

MADD är världens största frivilligorganisation mot rattfylla. MADD (Mothers Against Drunk Driving) startade i USA 1980 av en förtvivlad mamma som just mist sin trettonåriga dotter på grund av en rattfyllerist. Hon demonstrerade med plakat utanför Vita Huset i Washington.

Sedan 1980 har organisationen växt till mer än tre miljoner medlemmar. MADD:s idé sprids över världen och 2003 tecknade MHF ett samarbetsavtal med MADD, ett avtal som resulterade i MADD Sweden som också är det enda MADD-näverket i Europa.

MADD Sweden ger de som drabbats av rattfylleriets konsekvenser ett ansikte och en röst. MADD väcker starka känslor och engagerar hela samhället i kampen mot rattfylleriet. I Sverige dör varje år minst 60 personer till följd av rattfylleri. Över 1 000 människor skadas av samma orsak. MADD:s erfarenhet och tydliga hållning hjälper både de som drabbats och de som arbetar förebyggande.

MADD arrangerar också regelbundna nätverksträffar för dig som drabbats av rattfylleri.

Vill du stödja MADDs arbete i Sverige så swisha din gåva på 123 313 78 17.

Min mamma blev påkörd av en rattfull förare och miste livet.

Folder om Eleonore och Jane

Byron, 7 år, blev påkörd av en rattfyllerist och var nära att dö. Han fick en stor hjärnskada och är beroende av personlig assistans dygnet runt.

Folder om Byron

Caroline, 22 år, miste livet i en snöskoterolycka, där föraren var rattfull.

Folder om Caroline

Rickard 17 år dödades i en trafikolycka där föraren körde rattfull.

Folder om Rickard

Kontakt MADD

Mats Sjöö, verksamhets- och projektansvarig

”Är du själv drabbad eller har någon i din närhet som är drabbad av rattfylleri? Behöver du ha nån att prata med? Ring mig!”
mats.sjoo@mhf.se

0765-48 97 17

 

Vill du stödja MADDs arbete i Sverige så swisha din gåva på 123 313 78 17.