Foxguard Alcolock A3

Användningsområde

  • Alkolås för kvalitetssäkring av transporter med upphandlingskrav.
  • Alkolås för användning i privatfordon och i företag utan upphandlingskrav.

Beskrivning

Foxguard Alcolock A3 har utgått ur Foxguards sortiment. Låset har använts vid kvalitetssäkring av transporter. Låset är testat och uppfyller den äldre utgåvan av CENELEC:s standard för alkolås SS-EN 50436-2:2007.
Alkolåset har en trådlös enhet som kommunicerar med alkolåsets startspärr. Produkten utgick när PFK Autowatch och Lion, som gemensamt tillverkat produkten till Foxguard, valde att avsluta sitt samarbete. Lion är det företag som tidigare tillverkade handenheten till Foxguard A3 medan PFK Autowatch tillverkade centralenheten och kablar för installation. Det är idag mycket svårt att få tillgång till reservdelar m.m. till Alcolock A3. Delar till handenheten kan köpas via Palmenco och delar till centralenheten via Mobilsystem. Sedan januari 2017 är alkoholmätningsleverantören Palmenco 100 % ägare av Foxguard.
De kunder som har ett Foxguard Alcolock A3 kan även i fortsättningen få sina alkolås kalibrerade via Foxguard och Palmenco. Mobilsystem erbjuder en uppgradering där man kan behålla sin centralenhet och bara enkelt byta ut handenheten till samma enhet som finns i deras nya produkt Autowatch 740 WAB System.
Utrustningen har ett grundläggande skydd mot manipulering.

Omdöme

Låset har haft bra tillförlitlighet. Flera kunder har efter år av användande numera upplevt ett ökat problem med urladdning av enheten, vilket lett till ofrivilligt stopp av fordonet. Ersättningsenheter finns i form av uppgradering av handenheten via Mobilsystem. Dock är denna ersättningsenhet enbart testad mot och uppfyller den äldre utgåvan av CENELEC:s standard för alkolås SS-EN 50436-2:2007. Vill man ha ett alkolås som uppfyller den nya versionen av CENELEC:s standard, får man byta helt till ett annat testat och godkänt alkolås.

Sammanfattning

Vi avråder

Pris

Utgått, säljs inte längre

Servicebehov

1 gång/år

Leverantör

Palmenco AB
010-139 91 00

Snabbfakta

Utgått

ca 1 200 kr

ca 495 kr/år

ca 5 kr/st

1 gång/år

-5°C – +65°C

-20°C – +65°C

9 – 32 Volt

IP40

4 000 st

3 år

SS-EN 50436-2:2007

Alla priser exklusive moms