Go to page in English

Vad kostar det?

Så här beställer du ett internationellt körkort

OBS:
På grund av covid-19 kan vi just nu inte ta emot besök på kontoret för att beställa eller hämta internationella körkort. Det innebär att il-express inte kan erbjudas.

1. Ladda ner blanketten och fyll i den

2. Foto

Skicka med ett porträttfoto på dig (ca 4 x 5 cm) i hög upplösning på fotopapper. Vissa av våra ombud kan hjälpa dig att ta fotot och skriva ut det, mot ett pristillägg.

3. Kopia av ditt svenska körkort

Ta en kopia av ditt körkort, både fram- och baksida. OBS! Kopian på körkortet ska vara max två veckor gammal och vidimerad (bevittnad) av två personer med telefonnummer.

4. Skicka in

Skicka in din beställning (ifylld blankett, foto och körkortskopia) till något av våra ombud. De flesta ombud kan ta emot ansökan via e-post. Du kan välja att skicka till vilket ombud som helst. Här är en lista över ombuden.

4. Vi gör körkortet

Klart! Din beställning skickas inom tio arbetsdagar från att vi fått din ansökan. Se nedan för beställningar som är bråttom. Ettårigt, eller treårigt? Vilket körkort gäller i det land du ska åka till?

5. Betalning

Du betalar när du hämtar ditt körkort på posten eller hos ditt postombud.
Eftersom det är en värdehandling skickar vi det alltid med postförskott.
Om du själv hämtar körkortet hos MHF betalar du på plats.
Vissa körkortsombud kan bara hantera kontant betalning. Vissa tar Swish. Kolla i förväg så du har rätt betalningsmedel med dig när du hämtar.
Här är en prislista.

Bråttom?

Om du har bråttom kan vissa av våra ombud erbjuda Express eller IL-express. Då går det fort. OBS, alla ombud kan inte erbjuda expresstjänster. Kontrollera alltid med ditt ombud i förväg.

På grund av covid-19 kan vi just nu inte ta emot besök på kansliet i Årsta för att beställa eller hämta internationella körkort. Det innebär att il-express inte kan erbjudas.

För ytterligare hjälp, ring: 08-555 765 55 eller maila på: ikk@mhf.se