Motorföraren

Om tidningen

MHF:s medlemstidning Motorföraren har varit en bred motortidning som testat och analyserat bilnyheter och biltillbehör. Tidningen har bevakat trafiksäkerhetsarbetet i Sverige med särskild inriktning på trafiknykterhet. Motorföraren har varit en viktig del av MHF:s opinionsarbete för att påverka makthavare och politiker om rattfylleri och trafiksäkerhet.  

Motorföraren har nu kommit ut med sitt sista nummer. Bakgrunden är kostnaderna för produktion av en medlemstidning i pappersform i kombination med minskat medlemsantal. Allt fler organisationer går över från utgivning av papperstidningar till att kommunicera i de digitala kanalerna.  

MHF finns redan idag i de digitala kanalerna och kommer att fortsätta kommunicera med både medlemmar och allmänheten digitalt samt bedriva opinionsbildning. MHF:s nya TV-program Trafikdax når ca 4,7 miljoner tittare i lokaltv-nätet. Programmet går också att se på MHF:s Youtube-kanal.  

På Facebook-sidan ”Jag vill inte förlora vänner och familj – kör inte full –” har MHF över 200 000 gilla-markeringar. I Facebook-gruppen MHF Internt kan medlemmar utbyta information och erfarenheter.  

Det kommer fortfarande finnas kvar papperstidningar inom MHF, även om det inte är Motorföraren. MHF:s sju regioner har sina respektive regiontidningar Ratta Ren och Trafiknyktert.nu. I de regionala tidningarna kommer det i varje nummer att publiceras aktuell MHF-information.

 

I det här numret

Nr 3 - 2022

Hört talas om Xpeng? Jaså inte! Desto större anledning att läsa Motorförarens provkörning av den kinesiska elbilen som nu ska inta Sverige. En stor del av Sveriges kommuner ställer krav på alkolås eller liknande utrustning vid upphandling av transporter. MHF ska i ett nytt projekt arbeta för att få fler kommuner att jobba med frågan. I en kartläggning ska MHF undersöka hur vanligt det är idag med alkolås i kommunerna. Norge har infört nya hårdare regler för elsparkcyklar och andra små elfordon. Åldersgräns och hjälmkrav är några nya regler. Den som kör alkoholpåverkad kan nu dömas för rattfylleri. MHF vill att samma regler införs i Sverige.

Bläddra i tidningen online
Läs tidningen som PDF (8.86 MB)
Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla