Välkommen till Tylösandsseminariet Studio med temat ”Ökat säkert aktivt resande”

Nu kan du anmäla dig till det andra seminariet för Tylösandsseminariet Studio.
Den 24 oktober fördjupar vi oss i våra fotgängare och cyklister med temat ”Ökat säkert aktivt resande”.

Arbetar du med frågor som rör trafiksäkerhet, omställning till hållbar mobilitet och samhällsplanering, då är det här seminariet för dig. MHF arrangerar det digitala seminariet i samarbete med Trafikverket, Folksam och Göteborgs stad.

Den 24 oktober får du ta del av det senaste på området och lyssna på experter och sakkunniga från branschen, myndigheter och forskare inom området samt höra om goda exempel från kommuner.

Hur skapar vi tillsammans en säker trafikmiljö för fotgängare och cyklister, samtidigt som vi arbetar för att fler kan välja att gå eller cykla?

Du kommer att få lyssna till intressanta paneldiskussioner om utmaningar och möjligheter med experter, sakkunniga och forskare inom hållbar mobilitet och trafiksäkerhet.

Vi är glada att kunna berätta att den uppskattade moderatorn och programledaren Sverker Olofsson även leder det här seminariet.

Missa inte direktsändningen från MHF:s studio i Tibro.

När: Tisdagen den 24 oktober kl. 09:00-12:00. 

Sista anmälningsdag är den 22 oktober.

ANMÄL DIG HÄR

Här kan du titta på inspelningen av Tylösandsseminariet Studio ”Gör den säkra bussresan säkrare” som ägde rum den 15 juni 2023.

 

Tylösandsseminariet 2023 – nu i ett nytt spännande format

 

Snart är Tylösandsseminariet Studio tillbaka. Boka in den 24 oktober i kalendern. I det andra seminariet för året ska vi fördjupa oss i det spännande temat: ”Ökat säkert aktivt resande” med fokus på fotgängare och cykklister. Missa inte det!

Det första seminariet med temat: Gör den säkra bussresan säkrare ägde rum den 15 juni 2023. Se det inspelade seminariet ovan.

I år satsar Tylösandsseminariet på ett nytt koncept – Tylösandsseminariet Studio. En nyhet är att seminariet under 2023 inte bara arrangeras en gång, utan det sänds flera seminarier under året. I varje seminarium fördjupar vi oss i olika teman inom trafiksäkerhetsområdet.

Tylösandsseminariet Studio bjuder dig på digitala seminarier som sänds från en professionell TV-studio med föreläsningar, intervjuer, tv-inslag, debatter och paneler. Föreläsarna kommer att finnas både på plats i studion och via länk. Det ger deltagarna möjlighet att direkt ställa frågor till föreläsarna.

Allt detta för att skapa en härlig mix för en intressant och varierande upplevelse. Tylösandsseminariet Studio ger dig det senaste inom olika teman inom trafiksäkerhet.

Läs hela programmet här från Gör den säkra bussresan säkrare

Varmt välkomna till Tylösandsseminariet Studio!

Här finner du svaren på tittarnas chattfrågor

 

Här finner du föreläsarnas Powerpoints

Trafiksäkra persontransporter – Trafikverket

Bältesanvändning i buss- Folksam

Hastighetsstyrning med hjälp av geofencing- SCA

Vikten av en genomarbetad säkerhetskultur – BiVab & Vårgårda Buss

Scanias Säkerhetssystem – Scania

Nyktra och drogfria bussresor, uppföljning och utmaningar – MHF

Vad visar olycksstatistiken? – Transportstyrelsen

Var först med att få ny information om Tylösandsseminariet!

Klicka på länken för att registrera dig för Tyslösandsseminariet nyhetsbrev – Klicka här

Om Tylösandsseminariet

Tylösandsseminariet är ett trafiksäkerhetsseminarium som arrangerats av MHF varje år sedan 1957. Under dessa år har seminariet utvecklats till att bli en självklar del av Sveriges trafiksäkerhetsarbete. Tylösandsseminariet vänder sig till dig som berörs av trafiksäkerhetsfrågor. Målet är att ge dig som är verksam inom detta område ny inspiration och mer fakta för att göra vägtrafiken människovänligare.

Tylösandsseminariet erbjuder en attraktiv mötesplats för kunskapsinhämtning, erfarenhetsutbyte och dialog för alla inom trafiksäkerhetsområdet. Konferensen är ett nav som vidareutvecklar och formar svensk trafiksäkerhet genom att välkomna och samla alla aktörer, både företag, myndigheter och frivilligorganisationer.