Om tidningen

MHF:s medlemstidning Motorföraren har varit en bred motortidning som testat och analyserat bilnyheter och biltillbehör. Tidningen har bevakat trafiksäkerhetsarbetet i Sverige med särskild inriktning på trafiknykterhet. Motorföraren har varit en viktig del av MHF:s opinionsarbete för att påverka makthavare och politiker om rattfylleri och trafiksäkerhet.  

Motorföraren har nu kommit ut med sitt sista nummer. Bakgrunden är kostnaderna för produktion av en medlemstidning i pappersform i kombination med minskat medlemsantal. Allt fler organisationer går över från utgivning av papperstidningar till att kommunicera i de digitala kanalerna.  

MHF finns redan idag i de digitala kanalerna och kommer att fortsätta kommunicera med både medlemmar och allmänheten digitalt samt bedriva opinionsbildning. MHF:s nya TV-program Trafikdax når ca 4,7 miljoner tittare i lokaltv-nätet. Programmet går också att se på MHF:s Youtube-kanal.  

På Facebook-sidan ”Jag vill inte förlora vänner och familj – kör inte full –” har MHF över 200 000 gilla-markeringar. I Facebook-gruppen MHF Internt kan medlemmar utbyta information och erfarenheter.  

Det kommer fortfarande finnas kvar papperstidningar inom MHF, även om det inte är Motorföraren. MHF:s sju regioner har sina respektive regiontidningar Ratta Ren och Trafiknyktert.nu. I de regionala tidningarna kommer det i varje nummer att publiceras aktuell MHF-information.

 

I det här numret

Nr 4 - 2023

Fristående aktörer erbjuds möjlighet att ansöka medel för att driva alkoholkontroller medelst alkobommar. Staten har anslagit 50 miljoner för ändamålet. Det togs två historiska beslut på MHF:s förbundsmöte den 12 juni. Det ena var att medlemstidningen Motorföraren, som funnits sedan 1927, kommer att läggas ned och inte ges ut från 2024. Det andra historiska beslutet var att MHF-Ungdom åter blir en del av MHF.

Bläddra i tidningen online
Läs tidningen som PDF (7.90 MB)
Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla