Motorföraren

Om tidningen

MHF:s medlemstidning Motorföraren har varit en bred motortidning som testat och analyserat bilnyheter och biltillbehör. Tidningen har bevakat trafiksäkerhetsarbetet i Sverige med särskild inriktning på trafiknykterhet. Motorföraren har varit en viktig del av MHF:s opinionsarbete för att påverka makthavare och politiker om rattfylleri och trafiksäkerhet.  

Motorföraren har nu kommit ut med sitt sista nummer. Bakgrunden är kostnaderna för produktion av en medlemstidning i pappersform i kombination med minskat medlemsantal. Allt fler organisationer går över från utgivning av papperstidningar till att kommunicera i de digitala kanalerna.  

MHF finns redan idag i de digitala kanalerna och kommer att fortsätta kommunicera med både medlemmar och allmänheten digitalt samt bedriva opinionsbildning. MHF:s nya TV-program Trafikdax når ca 4,7 miljoner tittare i lokaltv-nätet. Programmet går också att se på MHF:s Youtube-kanal.  

På Facebook-sidan ”Jag vill inte förlora vänner och familj – kör inte full –” har MHF över 200 000 gilla-markeringar. I Facebook-gruppen MHF Internt kan medlemmar utbyta information och erfarenheter.  

Det kommer fortfarande finnas kvar papperstidningar inom MHF, även om det inte är Motorföraren. MHF:s sju regioner har sina respektive regiontidningar Ratta Ren och Trafiknyktert.nu. I de regionala tidningarna kommer det i varje nummer att publiceras aktuell MHF-information.

 

I det här numret

Nr 7 - 2022

För fjärde gången sedan Årets Familjebil instiftades 1996 tar Toyota hem utmärkelsen. Den här gången med Corolla Cross. I det här numret av Motorföraren får vi följa med hela vägen hur en personbil registreras om till A-traktor. Antalet A-traktorer har fördubblats på två år efter en regeländring. Under samma period har olyckorna med A-traktorer ökat. Nu föreslår Transportstyrelsen skärpta regler som ska öka trafiksäkerheten. MHF-Ungdom är övertygat om att de nya reglerna kommer minska olyckorna.

Bläddra i tidningen online
Läs tidningen som PDF (9.19 MB)
Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla