Trafikdax Avsnitt 14 - Vårfixa cykeln, Custom motor show Elmia, sommardäck, gatusopare, Vägens Brott

Först ut i Trafikdax avsnitt 14 är Sune Svärd som delar med sig av sina bästa tips för att vårfixa cykeln.

Towe återvänder med de senaste trafiknyheterna, där hon bland annat rapporterar om hur återinföring av visenten skulle påverka olycksrisken i trafiken.

Vi ger dig också en upplevelse när Tomas och Tommy ger sig ut på en utflykt till Custom Motor Show på Elmia. De tar pulsen på utställare och besökare, dras med i dofterna av bränt gummi och det öronbedövande ljudet från vrålande motorer.

Stefan Kling är tillbaka för att dela med sig av sina bästa tips för att välja rätt sommardäck, medan Anna Niska från VTI berättar om statistik om cykelolyckor orsakade av grus på våra vägar.

Följ med Tommy när han tar oss med på en spännande rundtur genom stadens gator och torg för att få en inblick i hur en gatusopare arbetar.

Tomas och Mari bjuder på de senaste trafikhändelserna i Vägens Brott. Dessutom berättar trafiksäkerhetsexperten Lars Olov Sjöström om en ny rattfylleriundersökning i Västerbottens län.

Avsnittet avslutas med en härlig klang när acapellagruppen Lady Klara från Vänersborg stiger fram och delar med sig av deras sångkonster.

Här kan du se alla avsnitt av Trafikdax.