Tidningen Motorföraren

Tidningen Motorföraren har sedan starten 1927 varit MHF:s kanal ut till sina medlemmar och till beslutsfattare och myndigheter. Från 2024 läggs tidningen ner. MHF fortsätter att utveckla sig mer med digital kommunikation som TV-programmet Trafikdax och på sociala medier.

Om tidningen

MHF:s medlemstidning Motorföraren har varit en bred motortidning som testat och analyserat bilnyheter och biltillbehör. Tidningen har bevakat trafiksäkerhetsarbetet i Sverige med särskild inriktning på trafiknykterhet. Motorföraren har varit en viktig del av MHF:s opinionsarbete för att påverka makthavare och politiker om rattfylleri och trafiksäkerhet.  

Motorföraren har nu kommit ut med sitt sista nummer. Bakgrunden är kostnaderna för produktion av en medlemstidning i pappersform i kombination med minskat medlemsantal. Allt fler organisationer går över från utgivning av papperstidningar till att kommunicera i de digitala kanalerna.  

MHF finns redan idag i de digitala kanalerna och kommer att fortsätta kommunicera med både medlemmar och allmänheten digitalt samt bedriva opinionsbildning. MHF:s nya TV-program Trafikdax når ca 4,7 miljoner tittare i lokaltv-nätet. Programmet går också att se på MHF:s Youtube-kanal.  

På Facebook-sidan ”Jag vill inte förlora vänner och familj – kör inte full –” har MHF över 200 000 gilla-markeringar. I Facebook-gruppen MHF Internt kan medlemmar utbyta information och erfarenheter.  

Det kommer fortfarande finnas kvar papperstidningar inom MHF, även om det inte är Motorföraren. MHF:s sju regioner har sina respektive regiontidningar Ratta Ren och Trafiknyktert.nu. I de regionala tidningarna kommer det i varje nummer att publiceras aktuell MHF-information.

 

I det här numret

Nr 7 - 2023

Tack för allt, kära läsare! Med en kavalkad över omslag från nästan ett helt sekel – ett från varje decennium – tackar vi som jobbat med Motorföraren för oss. För oss har arbetet varit otroligt meningsfullt. Vi hoppas att läsupplevelsen förmedlat samma känsla. Tack till alla som varit med oss under de här 96 åren – längre eller kortare tid!

Bläddra i tidningen online
Läs tidningen som PDF (9.91 MB)
Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla