ACS Alcolock LR

Användningsområde

  • Alkolås för användning vid villkorlig körkortsåterkallelse.

Beskrivning

ACS Alcolock LR är ett lås framtaget för att användas av deltagare i Transportstyrelsens villkorade körkortsprogram med alkolås. Utrustningen bygger på bränslecellsteknik, vilket gör den i stort sett alkoholspecifik. Låset är testat och uppfyller de senaste versionerna av CENELEC:s standarder för alkolås SS-EN 50436-1:2014 och SS-EN 50436-2:2014.
Utrustningen kan logga alla händelser som sker i låset samt start och stopp av fordonet. ACS Alcolock LR är dessutom utrustad med dubbla separata mätsystem.
I månadshyran ingår kostnader för alla de ordinarie servicetillfällen som alkolåsprogrammet kräver. Utöver detta ingår även service vid ytterligare två tillfällen om användaren skulle orsaka något som påkallar detta.
Låset kräver extra service om det varit strömlöst vid tre tillfällen, om man blåst fem positiva prov eller tre underkända återblås. Låset påkallar också extra service om man knuffat igång bilen utan att ha levererat ett godkänt utandningsprov eller om man missat återblås under färd vid tre tillfällen.
Utrustningen har ett grundläggande skydd mot manipulering.

Omdöme

Låset har hög tillförlitlighet och goda driftsegenskaper. En fördel med denna utrustning är att displayen för meddelanden är placerad i handenheten, vilket gör att centralenheten kan ha en helt dold installation.
Utifrån funktionstester och dokumentation kan vi rekommendera ACS Alcolock LR.

Sammanfattning

Pålitlig & Driftssäker

Pris

Hyra 1-åriga körkortsprogrammet 1 495 kr inkl. moms per månad
Hyra 2-åriga körkortsprogrammet 1 185 kr inkl. moms per månad

Servicebehov

Var 5:e månad

Leverantör

ALCOLOCK Sverige AB
08-776 78 00

Snabbfakta

hyra från 1 185 kr inkl. moms/månad

ingår i hyran

ingår i hyran

ca 4 kr/st.

var 5:e månad

-40 °C – +85 °C

-40 °C – +85 °C

9 – 32 Volt

IP42

100 000 st.

1 år

SS-EN 50436-1:2014

Alla priser exklusive moms