Evidenzer Classic

Användningsområde

  • För professionell kontroll av promillehalt/bevisprovtagning

Beskrivning

Evidenzer Classic är ett mobilt bevisprovsinstrument framtaget för professionell kontroll av alkoholhalten i luft. Den är testad och uppfyller standarden för bevisprov OIML R 126:1998. Instrumentet ger tillförlitliga mätvärden och tar provet på den djupa lungluften. Evidenzer Classic har inbyggda säkerhetsavdrag och kan särskilja alkohol i utandningsluften från alkohol som finns i exempelvis munskölj, spolarvätska eller handsprit, vilket är en förutsättning om man vill ha ett prov som är rättssäkert och som kan jämföras med blodprov. Evidenzer Classic kopplas upp och körs via en fast eller bärbar dator där alla råvärden för utandningsprovet sparas.
Evidenzer är också utrustad med ett internt, separat referensfilter som före varje provtagning säkerställer att inga förändringar och ingen drift har skett i instrumentet.
Evidenzer Classic används i dag av polisen i Sverige som bevisprovsinstrument vid misstanke om rattfylleri.
Kalibrering och service sker en gång per år. Om man vill höja säkerheten ytterligare, så kan man månadsvis genomföra en periodisk kontroll mot en extern kontrollösning.
Mätteknik: Infraröd mätning

Omdöme

Evidenzer Classic är ett högpresterande bevisprovsinstrument som genomför alkoholmätning med IR-teknik och kan fastställa alkoholhalten i utandningsluft genom att undanröja alla rimliga tvivel. Evidenzer Classic uppfyller högre krav än vad den internationella standarden för bevisprovtagning kräver. Detta främst genom möjlighet att kunna detektera fler störande ämnen samt möjlighet till lagring av data och genomförande av extern processkontroll för att uppnå maximal rättssäkerhet. Mätaren har bra utbytbara munstycken.
Utifrån funktionstester och dokumentation kan vi rekommendera Evidenzer Classic.

Sammanfattning

Pålitlig & Driftssäker

Pris

Ca 75 000 kr, exkl. moms

Servicebehov

1 gång/år

Leverantör

Nanopuls AB
018-474 22 00

Snabbfakta

ca 75 000 kr

ca 7 000 kr/år

ca 8 kr/st

var 12:e månad

1 år

OIML R 126:1998

Alla priser exklusive moms