Alkoholtester HB-603/digital

Användningsområde

  • För privat kontroll av promillehalt.

Beskrivning

Alkoholtester HB-603/digital är en alkoholmätare framtagen för privat kontroll av alkoholhalten i luft. 

Mätaren säljs av AD bildelar. Vid vår testning kunde vi konstatera att mätvärdena varierade stort och vid gränsen för rattfylleri visade de bästa resultaten bara hälften av aktuellt värde. Andra prover visade 0,00 promille trots att vi utsatte mätaren för alkoholnivå motsvarande gränsen för rattfylleri. När vi dessutom testade Alkoholtester HB-603/digital  för alkoholkoncentrationer som motsvarar gränsen för grovt rattfylleri visade HB-603 att det fortfrande är ok att köra och att man låg under gränsen för vanligt rattfylleri. 

Mätaren saknar helt förmåga att detektera hur stor utandningsvolym som använts i provet. Mätaren kan ta provet redan under 0,5 liter vilket innebär att man med automatik kan få över 50-90 % fel i mätvärde. 

Mätaren är annars lätt att använda och enkel att förstå.

Mätteknik: Halvledarcell

Omdöme

Att en seriös bildelsfirma säljer denna typ av undermålig alkomätare är katastrof. Lägger man dessutom till att Alkoholtester HB-603/digital helt saknar möjlighet att detektera hur stor utaningsvolym som använts i provet ,saknar denna mätare helt möjlighet att kunna visa rätt alkoholvärde. 

När mätaren köptes in i en av AD bilderars butike frågade vi om man kunde lita på Alkoholtester HB-603/digital. Säljaren sa då att det klart man kan efter som vi har den i vårt sortiment och den ligger som aktiv produkt i vårt datasystem. AD bildelar spelar rysk rolett med kunders liv genom att aktivt lura kunder med denna produkt. . 

Utifrån funktionstester och dokumentation vill vi varna för denna produkt då risken är stor för rattfylla och olycka.

Sammanfattning

Vi varnar.

Pris

 199 kr inkl moms.

Servicebehov

Saknas information.

Leverantör

AD bildelar.

Snabbfakta

199 kr inkl moms

Alla priser exklusive moms