Professionell polis alkomätare

Användningsområde

  • För privat och kontroll av promillehalt.

Beskrivning

Digital Breath Alcohol tester  är en alkoholmätare framtagen för privat kontroll av alkoholhalten i luft. 

Mätaren säljs bl.a av teknikproffset.se och cdon.com mfl. Vissa säljer den dessutom under namanet professionell polis alkomätare. Vid vår testning kunde vi konstatera att mätvärdena för alkohol varierade mycket stort allt från 0,00-1.99 vid 0,10 mg/l.

Mätaren saknar helt förmåga att detektera hur stor utandningsvolym som använts i provet. Mätaren kan ta provet redan under 0,5 liter vilket innebär att man med automatik kan få över 50-90 % fel i mätvärde. 

Mätaren är annars lätt att använda och enkel att förstå.

Mätteknik: Halvledarcell

Omdöme

Att sälja en alkoholmätare med så dåliga testresultat under namnet –Professionell polis alkomätare kan inte liknas vid annat än bluff och båg. Tillverkaren och de försäljande företagen spelar rysk roulett med kunders liv genom att påstå att en mätare är lika bra som polisens uturstning. När den i själva verket är en av de sämsta som vi sett på marknaden i våra tester. Lägger man dessutom till att Digital Breath Alcohol tester helt saknar möjlighet att detektera hur stor utaningsvolym som använts i provet saknar denna mätare helt möjlighet att kunna visa rätt alkoholvärde. 

Utifrån funktionstester och dokumentation vill vi varna för denna produkt då risken är stor för rattfylla och olycka 

Sammanfattning

Vi varnar.

Pris

 372 – 459 kr inkl moms.

Servicebehov

Saknas information.

Leverantör

Teknikproffset.se / cdon.com mfl.

Snabbfakta

372 -459 kr inkl moms

Alla priser exklusive moms