Smart Start ALCOTESTER

Användningsområde

  • För privat kontroll av promillehalt.

Beskrivning

Smart Start ALCOTESTER är en alkoholmätare framtagen främst för privat kontroll av alkoholhalt i luft. Den har i MHF:s enklare konsumenttester visat tillförlitliga mätvärden och att provet tas på den djupa lungluften. Smart Start ALCOTESTER har ännu inte testats enligt någon av de mer omfattande internationella standarderna som finns för alkoholmätare.
Mätaren är utrustad med termometer, ficklampa och inbyggd batteribank li-lon batteri för extern eldrift 5volt 1A, 2600mAh av smartphones, läsplattor och kameror. EN specialkabel medföljer för iPhone, iPad samt kabel för mini USB.
Alkoholmätaren är lätt att använda och enkel att förstå.
Mätteknik: Bränslecell

Omdöme

Mätaren ger tydliga instruktioner via ljud och i displayen. Tester har visat på god mätnoggrannhet. Smart Start ALCOTESTER visar aktuell alkoholhalt i promille. Mätaren ger mycket tydliga instruktioner till användaren via en upplyst display. Mätaren har också ett flertal extra funktioner såsom batteribackup och integrerad ficklampa.
Dock saknas helt indikering när nästa kalibrering ska ske. Det innebär att när tillverkaren inte längre kan garantera att mätaren visar korrekt alkoholhalt så går det fortfarande att använda mätaren utan att det kommer upp någon påminnelse om att mätvärdet kan vara felaktigt.
Mätaren har bra utbytbara munstycken.
Utifrån funktionstester och dokumentation kan vi rekommendera Smart Start ALCOTESTER

Sammanfattning

Pålitlig

Pris

2 495 kr, inkl. moms

Servicebehov

1 gånger/år

Leverantör

Malux Sweden AB
0660-29 29 00

Snabbfakta

2 495 kr inkl moms kr

ca 450 kr/år

ca 6,50 kr/st

var 12:e månad

1 år