StartTidningen

Motorföraren

Självkörande bilar

Utvecklingen av de självkörande bilarna går snabbt, tekniken är här och den används redan inom vissa områden som exempelvis lastbilar som körs i gruvor. Förespråkarna talar om miljövinster, säkerhetsvinster och komfortvinster. Tvivlarna talar om färre arbetstillfällen och säkerhetsrisker. En sak är dock klar: Rätt använd erbjuder tekniken många fördelar och den revolutionerar vardagen för många av oss.
Läs mer

Åkeri med alkolås

Det finns drygt 80 000 tunga lastbilar och drygt 14 000 bussar i Sverige. Upp mot hälften av dem har alkolås idag. På åkeriet Eurolink i Ljungbyhed är samtliga 82 lastbilar försedda med alkolås.
Läs mer

Fler personer miste livet i trafiken

Under 2016 dödas 263 personer i vägtrafiken, vilket är fyra fler än året innan. Något som oroar MHF:s trafiksäkerhetschef Lars Olov Sjöström.
Läs mer

Så analyseras proven för drograttfylleri

Om en person misstänks för rattfylleri eller drograttfylleri tas ibland ett urinprov eller ett blodprov för att ta reda på om personen gjort sig skyldig till brott eller inte. Det är Rättsmedicinalverket som analyserar testerna.
Läs mer
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399