StartTidningen

Motorföraren

Förändrade regler för alkolåsprogrammet

Den 1 mars blev det svårare att få körkort med villkor om alkolås. Den här förändringen innebär en försämring av alkolåsprogrammet anser MHF:s trafiksäkerhetschef Lars Olov Sjöström. Han menar att den grupp rattfyllerister som har den största återfallsrisken n utestängs.
Läs mer

Motorföraren har testat sommardäck

16-tumshjul är ute. Den nya standarddimensionen för kompaktklassen heter 225/45 R17. Det innebär bra kördynamik. Men hur blir det med åkkomfort och säkerhet på regnvåtavägar?
Läs mer

MHF vill stoppa kryphålet eftersupning

MHF har överlämnat 7 963 namnunderskrifter för en lag mot eftersupning till justitieminister Morgan Johansson. En lag skulle stoppa rattfyllerister från att kunna undgå straff.
Läs mer

Rapport från bilmässan i Genève

Bilmässan i Genève är både ett startskott för det nya bilåret Europa och en näst intill k-märkt institution för bilälskare. Den är första mässan i Europa, största mässan när det gäller antalet utställare och den ligger på neutral mark i ett land som inte tillhör de stora bilproducenterna.
Läs mer
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399