StartTidningen

Motorföraren

Med elbil genom Sverige

Att åka elbil genom Sverige ger utrymme för eftertanke. Idéer föds och nya möjligheter blir påtagliga. En ny livsstil växer fram. Resan blir inte längre synonymt med 10 mil i timmen. Nya moment infinner sig, som var är trevligaste laddplatsen? Vad kan vi hitta för något gott att äta där? Vad finns det att se där?
Motorföraren har kört Renault Zoe på ett par långresor.
Läs mer

Toyota utmanar konventionerna

I oktober ska tvåsitsiga Toyota i-Road börja testas i vanlig trafik i den franska alpstaden Grenoble. Fungerar det bra börjar den drygt två meter långa elbilen, som lutar i kurvorna, att tillverkas.
Läs mer

Vad har du i garaget - Stig?

Stig Melin gick med i MHF 1945 när han tagit körkort, vilket var ett medlemskrav på den tiden. Många bilar har passerat i hans ägo sedan dess, men A-Forden från 1929 kommer aldrig att säljas.
Läs mer

Hur trafiknyktert blir valet 2014?

MHF har tre frågor i fokus inför valet. Motorföraren har undersökt var riksdagspartierna står i de olika frågorna.
En majoritet av partierna är positiva till att sätta upp permanenta alkobommar i Sveriges färjehamnar. Och huvudparten tycker att det är på tiden att det införs en lag som förbjuder eftersupning.
Läs mer
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399