StartTidningen

Motorföraren

Så jobbar danska polisen mot drograttfyllerister

För dansk trafikpolis är narkometer numera ett lika självklart arbetsredskap som alkometer. Båda används dagligen för att kontrollera nykterheten ute på vägarna.
Läs mer

Många utmaningar med självkörande fordon

Med självkörande fordon kommer både nya möjligheter och nya utmaningar. Nu har ett förslag tagits fram till regelverk för självkörande fordon. Motorföraren har tagit en provtur med en självkörande buss i Kista.
Läs mer

Äkta eller falskt körkort?

Man körde med falskt körkort - frias. Så kan det stå i rubriker och på löpsedlar. Ett förfalskat körkort har foto, samma färg och är inplastat som ett "vanligt" körkort. Men det är inget körkort. Det är en förfalskning.
Läs mer

Spännande design på snål hybrid

Förutom några få sportmodeller, kan Toyota knappast kallas för att vara djärva i sin bildesign. Funktionellt är nog snarare ordet man tänker på. I och med C-HR tar Toyota istället ut svängarna som nästan närmar sig utseendet på en konceptbil. Snål är den också, som elhybrid, och därmed ett möjligt alternativ för dem som inte kan eller vill ladda med sladd.
Läs mer
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399