StartTidningen

Motorföraren

Pappersbruket som motar fyllan i grind

Varje dag rullar ett sextiotal lastbilar genom grinden till och från pappersbruket Holmen Bråviken i Norrköping. Våren 2016 upprättades alkotester som har visat sig effektiva för att motverka rattonykterhet innanför grindarna.
Läs mer

Vinterkul utan hjul

Idén om någon slags motoriserad vinterhobby var något som slog mig för några år sedan. Militärens utrangerade bandvagnar kom i åtanke, men de är för tunga för att transporteras efter bil. Lösningen blev istället en Snow-Trac, en svenskbyggd snövessla.
Läs mer

Allt fler arbetsgivare kontrollerar nykterheten hos sin personal

Över 250 000 människor ute i arbetslivet idag beräknas ha ett alkoholmissbruk. Det har blivit allt vanligare att arbetsgivare gör kontroller av sin personal med exempelvis alkolås och alkomätare.
Läs mer

Test av backkameror

Backkamerorna blir allt mer avancerade och allt billigare. En utveckling som vi har de moderna smarta mobilerna att tacka för. Kamerorna ger idag en riktigt bra bild, de är kompakta och de är lätta att montera, men det finns risker som är viktiga att känna till.
Läs mer
MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399