Ekonomichef

Inom kort går vår nuvarande ekonomichef Dennis i pension efter lång och trogen tjänst. Vi behöver ersätta honom med en kompetent och bra person.

MHF – Motorförarnas Helnykterhetsförbund – är en trafiksäkerhetsorganisation med trafiknykterhet som hjärtefråga. MHF har ca 12 000 medlemmar fördelade i sju regioner och ca 125 lokalavdelningar. MHF driver opinion och projekt för att minska rattfylleriet och öka säkerheten i trafiken. Vi arbetar också med trafikens konsumentfrågor, bland annat genom representation i Allmänna reklamationsnämnden och medverkan i svenskt och internationellt standardiseringsarbete. På det nationella kansliet i Stockholm arbetar cirka tio personer.

Vårt övergripande mål är att ”Ingen ska dö av rattfylleri”.

Rollen

Rollen som ekonomichef hos MHF innebär det övergripande ansvaret för hela ekonomifunktionen, inklusive det ideella förbundet och våra bolag. Som ekonomichef på MHF behöver du ha dokumenterat goda redovisningskunskaper och goda kunskaper inom controlling och analys. Du bör ha minst 3-5 års arbete inom liknande tjänst. Det är lämpligt med eftergymnasial ekonomiutbildning (civilekonom eller liknande utbildning).

Det är viktigt att du är affärsinriktad och har goda kunskaper i såväl redovisningsmjukvara som Excel. Du är ansvarig för budget och prognos, och leder boksluts- och rapporteringsprocesser samt arbetet med deklarationer och skatt. Lönehanteringen är utlagd på extern resurs, men du behöver ha förståelse för löneadministration.

Eftersom ekonomiavdelningen består av tre personer som ekonomichefen leder måste du ha erfarenhet av personalansvar. Det innefattar att vara lyhörd, men också tydlig i kommunikation, både till medarbetare och till styrelsen där du är adjungerad och föredragande i ekonomifrågor.

Erfarenhet och personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Att du är kompetent inom såväl det dagliga arbetet på en ekonomiavdelning som bokföring, planering och koncernredovisning är ett baskrav.

Som person är du självgående, öppen, lättsam och prestigelös. Vi tror att du gillar både förändringar och att skapa struktur. Du har en god förmåga att effektivisera och utveckla.

För att fungera bra hos oss behöver du ha god samarbetsförmåga samtidigt som initiativförmåga och kreativitet värderas högt. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet och förståelse för arbete i en ideell organisation.

Du ska behärska god svenska i tal och skrift. Viss engelsk kommunikation förekommer. B-körkort är ett starkt önskemål. Vi utgår ifrån att du delar MHF:s grundläggande värderingar vad gäller alkohol, droger och trafik.

 

Anställningsform: Tills vidare med 6 månaders provtjänstgöring

Arbetsort: Södra sidan av Stockholm, varför du bör bo i Stockholmsområdet

Lön: Enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Ansökan: Endast via e-post, skicka CV och personligt brev till ekonomichef@mhf.se

Sista dag för ansökan: 30 juni 2019

 

Har du frågor så hör gärna av dig per e-mail eller telefon.

Göran Sydhage, VD
goran.sydhage@mhf.se – 08-555 765 56

Lars-Olov Sjöström, facklig representant (Unionen)
lars-olov.sjostrom@mhf.se – 08-555 765 73

Skicka in din ansökan snarast, genomgång av ansökningar sker fortlöpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

 

  • Anställningsform: Tills vidare, med 6 månaders provtjänstgöring
  • Arbetsort: Södra sidan av Stockholm, varför du bör bo i Stockholmsområdet
  • Lön: Enligt överenskommelse
  • Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
  • Ansökan: Endast via e-post, skicka CV och personligt brev till projekt@mhf.se
  • Sista dag för ansökan: Snarast

OBS
Vänta inte med att skicka in din ansökan. Rekryteringen startar direkt, och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut.