StartTidningenLäs tidningen

Motorföraren nr 6 2015

Huvudrubriker


Säkrare räcken och bättre hojdesign kan rädda liv
Säkrare utformade vägräcken och bättre designade motorcyklar kan minska dödsolyckorna och följderna av en kollision. Det visar en studie som försäkringsbolaget Folksam har gjort. Organisationen Sveriges Motorcyklister vill helst inte se några vägräcken, men om de ska finnas ska räckena vara anpassade för motorcyklister.

Två SUVeräner - Volvo XC90 och Audi Q7
Stora, dyra - och säkra. Med väl tilltagna prislappar är nya Volvo XC90 och Audi Q7 utom räckhåll för de allra flesta. Det mest intressanta med bilarna är i stället säkerhetsutrustningen som så småningom kommer på bred front.

Brautin gör skillnad med spektakulära metoder
Motorföraren har varit på Island och träffar MHF:s systerorganisation - Brautin. Med hjälp av en vältbil har Brautin visat tiotusentals människor att användning av bilbälten räddar liv.

Ladda elbilen med egen el
Ladda elbilen på egenproducerad el? Javisst! Med 20 kvadratmeter solceller på garage- eller hustaket kan du få el tillräckligt för 1 000 mils körning på ett år. Investeringen är fortfarande dyr men den som räknar med ett långsiktigt elbilsinnehav kan göra en vettig affär.
Läs hela numret (PDF)

Artiklar

MHF - Ingen ska dö av rattfylleri | Hammarby Fabriksväg 25, 8 tr | 120 30 Stockholm | Tel: +46-8-555 765 55  | Org.nr: 802002-3399